Certificeret sorgdoula

Støtte til forældre før, under og efter tab
Bliv Certificeret

Sorgdoula

En sorgdoula kan støtte forældre kærligt og sagligt før, under og efter et tab med sin særlige viden og sine indsigter.

Uddannelsen til Certificeret Sorgdoula er den første og eneste af sin slags i Danmark.
Uddannelsen giver dig viden om tab og sorg i forbindelse med graviditeten og efter samt hvordan du som fagperson kan give den bedst mulige støtte. Både hvis dine klienter tidligere har mistet, og hvis de mister i jeres igangværende forløb. Uddannelsen er en overbygning til dit virke som doula, og den er for dig, der ønsker mere viden og tryghed i at arbejde med forældre, der mister eller har mistet, forældre der venter sig igen efter tab og forældre for hvem drømmen om et levende barn har lange udsigter. 

Jeg skal med i København 

Jeg skal med i Aarhus

Uddannelsen er skabt, fordi vi som doulaer formentlig vil møde forældre, der har mistet på den ene eller anden måde. Desværre har vi som samfund ikke en særlig god kultur for, hvordan vi er med mennesker, der går igennem store livskriser. Mange af os har ikke et sprog for de store følelser, og det kan synes lettere at undgå kontakt med mennesker i sorg eller krise. Den kultur ønsker jeg at gøre op med. Jeg ønsker, at der kommer meget mere fokus på hvordan vi taler om og med gravide/familier, der oplever at miste tidligt i graviditeten og hvordan vi taler om og med gravide/familier, der mister senere i graviditeten eller efter fødslen. 

Tab og sorg

Du lærer om graviditetstab og det at miste et barn/flere børn, om sorg og sorgens udtryk, normale sorgreaktioner og hvordan du som sorgdoula kan støtte dine klienter kærligt i deres sorgproces.

Ritualer

Ritualer kan støtte sørgende i at få plads til det barn, de har mistet og til at lade sorgen fylde. Du lærer, hvordan du kan støtte op om ritualer, og hvordan de kan være en smuk måde at "holde liv" i den døde.

Omsorg

Du lærer, hvordan du bedst muligt kan støtte de forældre, der oplever eller har oplevet tab både åndeligt og lavpraktisk. Desuden vil du lære, hvordan du også drager omsorg for dig selv i det vigtige arbejde, du gør.

Krav for at deltage på uddannelsen

Du skal være uddannet doula – ved tilmeldingen skriver du, hvorfra du har din uddannelse. Alle doulaer/fødselshjælpere/birthkeepers etc. er velkomne. Ligeledes er jordemoderstuderende velkomne på uddannelsen. 

For at gennemføre uddannelsen skal du deltage i alle undervisningstimerne samt have afleveret og bestået din skriftlige eksamen (alle kan være med!). Inden uddannelsen går i gang, får du tilsendt litteraturliste, hvor du selv udvælger, hvad du vil læse/høre/se. 

Undervisningen

Uddannelsen er ved fysisk fremmøde og udbydes både i Aarhus og København. 

Aarhus d. 28.-29. oktober 2023
Lørdag kl. 10-16
Søndag kl. 10-15
Sted: Doula Huset Aarhus

København d. 4.-5. februar 2024
Søndag kl. 10-16
Mandag kl. 10-15
Sted: Silent Mind Circles 

Efterfølgende afsluttes uddannelsen med en skriftlig eksamen, og når den er bestået modtager du dit elektroniske uddannelsesbevis. 

På uddannelsen til Sorgdoula får du:

  • To dages undervisning
  • Fuld forplejning begge dage
  • Videoer som undervisningsmateriale, som du kan se/læse når du har tid.
  • Litteraturliste med bøger, artikler, podcasts og andre relevante kilder. 
  • En lydfil med en visualisering, som du kan bruge til dine klienter. 
  • Lukket facebookgruppe med alle deltagerne på uddannelsen, hvor I kan sparre med hinanden, vidensdele og støtte hinanden.
  • Et uddannelsesbevis på din nye titel.

Din investering

3996 kr. + moms = 4995 kr. 

Det er muligt at betale i 2 rater mod et mindre gebyr. 

Jeg skal med i København 

Jeg skal med i Aarhus

Min baggrund for at tilbyde uddannelsen som Sorgdoula

Min personlige historie

Jeg mistede mit fjerde barn til termin i 2016, og her åbnede mit hjerte sig for spædbarnsdød og forældre der mister. Jeg havde heldigvis den mest vidunderlige jordemoder, som støttede os igennem fødslen af vores døde barn, og her forstod jeg vigtigheden af at have hjertevarme og kompetente mennesker omkring sig, når man går gennem sit livs største smerte. 

Jeg oplevede et kæmpe støttende netværk og en mand, som bar mig gennem de mørkeste dale, når jeg ikke kunne gå selv. Dog mødte jeg af og til fordomme og uvidenhed, men ikke i den grad, jeg hører fra andre.

 Alt for mange sørgende står helt alene med deres sorg og smerte. Især er der mange, der ikke anerkender tab i forbindelse med graviditeten. Det vil jeg gerne ændre på! 

Jeg startede bloggen Mistetspaedbarn.dk og fik kontakt med rigtig mange engleforældre og pårørende, som fandt ro ved at spejle sig i vores oplevelser.

Min faglige baggrund

Via mit virke som doula har jeg efterhånden fået lov at støtte mange forældre, der har mistet både tidligt og sent i graviditeten, der er i risiko for at miste, der har mistet tidligere og venter barn igen, og som generelt har sorgen tæt inde på livet. Det er noget af det mest meningsfulde arbejde, jeg nogensinde har fået lov at gøre.

I 2021 uddannede jeg mig som Birth & Bereveament Doula, og i 2022 blev jeg uddannet sorgvejleder via seminarer.dk. 

Derudover har jeg været doula siden 2010, og jeg har afholdt kurser for fagpersoner siden 2017. Jeg er oprindeligt uddannet lærer og cand.pæd.soc., men mit moderskab ledte mig i andre retninger, og jeg blev uddannet life- og businesscoach hos Sofia Manning, hvorefter jeg startede min første virksomhed som coach. Siden 2013 har jeg været selvstændig med virksomheden En ANDEN start

I 2021 stiftede jeg Dansk Doula Institut, hvorfra jeg indtil videre har uddannet 4 hold af skønne og dygtige doulaer fra hele Danmark.

Jeg elsker at undervise, og jeg glæder mig til at dele min store passion med dig.

Gennem min tid som uddannelsesleder har jeg erfaret, at rigtig mange umiddelbart er nervøse for at åbne op for dette sårbare emne. Jeg lover at tage mig godt af dig, og jeg lover, at du efter uddannelsen ikke længere vil være utryg ved at tale om eller arbejde med emnet.