Grunduddannelse i amning - Bliv professionel ammevejleder

Grunduddannelse i amning er for dig, der brænder for at støtte og vejlede familier i amning. 

Vi er Danmarks første private ammevejlederuddannelse og har eksisteret og uddannet ammevejledere siden 2019. Ammevejlederuddannelsen afholdes af Elisa Luna, ammespecialist og IBCLC & Astrid Givard, doula, coach, ammevejleder og uddannelesleder på Dansk Doula Institut.

Du arbejder måske allerede som doula, jordemoder, børnesundhedsvejleder, sygeplejerske, fysioterapeut, osteopat, KST behandler, kiropraktor, sundhedsplejerske, læge, bærevejleder eller som en anden fagperson omkring nye familier og ønsker at få mere viden om amning og flere konkrete værktøjer i dit virke.

Det kan også være, at din interesse og passion er udsprunget fra dine egne erfaringer, og at du derfor har en drøm at blive ammevejleder og hjælpe andre familier. 

Når du har gennemført forløbet, har du et godt fundament for at kunne undervise og vejlede ammende familier. Uddannelsen henvender sig til alle, der brænder for at vejlede og støtte nye familier. På forløbet lærer du den grundlæggende teori og praksis om amning og du lærer om din rolle som vejleder.

Uddannelsens opbygning

Modul 1 modtages ved tilmelding og sendes til os i god tid, inden vi mødes. 

Modul 2 afholdes ved fysisk fremmøde over 2 dage i Doula Huset. Se datoer længere nede. Vi gennemgår amningens anatomi og fysiologi samt de hyppigste udfordringer hos ammende familier, løsningsforslag og hjælpemidler.

Vi taler om kommunikation og gennemgår elementer som lytteteknik, vejledning og rådgivning. Du lærer, hvordan du bedst kommunikerer og formidler med respekt for den enkelte familie og den enkelte ammendes autonomi.

Vi gennemgår, hvordan du kan bygge din ammevejledning op fra start til slut, og hvordan du kan gå videre med din business. Afslutningsvist er der en casebaseret “eksamen”, hvor du får lov at brilliere med alt det, du nu kan og ved. Undervisningen tager udgangspunkt i oplæg samt case-arbejde, baseret på ammevejledning i praksis.

ammevejlederuddannelse
Det er klart noget af det bedste, jeg har givet mig selv. Og som nu giver mig muligheden for at give alt det bedste videre til mine klienter. Astrid og Elisa er to skønne, nørdede og ikke mindst kloge kvinder. Som deler rundhåndet ud af alt deres viden og erfaring. Jeg føler, at jeg har fået den viden, det kræver at arbejde som selvstændig ammevejleder. Og jeg føler, at jeg har et sikkerhedsnet i de øvrige uddannede ammevejledere, så vi sammen kan give vores klienter den varmeste vejledning ud i deres ammeeventyr. Bliver det lidt for fløde? Men det er altså sådan jeg har det. Tak for jer!
Ditte Marquart
@Douladitte

Med Grunduddannelsen i amning kan du:

Uddannelsen til ammevejleder har givet mig utrolig meget viden og jeg føler mig så stærkt rustet til at starte i mit virke som ammevejleder. Der er blevet aflivet mange sejlivede myter omkring amning og der er blevet gået i dybden med amningen, så man på bedste vis kan vejlede sine kommende familier i et vellykket ammeforløb. Jeg har følt mig så velkommen hos Astrid og Elisa, og deres hjertelige væsner, store troværdighed og åbenhed gør, at man føler sig set og hørt, og blot får lyst til flere lærerige timer i deres selskab. Jeg kan varmt anbefale alle der brænder for amning, at tage uddannelsen hos dem, de vil ikke fortryde det!
Maria Franciska
@babyogdig Sygeplejerske og ammevejleder

På Grunduddannelsen i amning får du:

ammevejlederuddannelse

Din investering

6395 kr. + moms (moms kommer oveni)
Du kan betale i 2 rater. Begge rater skal være betalt, inden vi mødes. 

Ønsker du at blive doula på Dansk Doula Institut, er ammevejlederuddannelsen en del heraf, og du skal da ikke tilmelde dig seperat.

Tilmelding til ammevejlederuddannelsen

August '24

Fredag d. 9. august kl. 10-16
Lørdag d. 10. august kl. 10-16
Tilmeldingsfrist: d.29. juli 2024 om:

Dage
Tilmeldingsfristen er overskredet. Skriv til os, hvis du ikke nåede at få plads på kontakt@danskdoulainstitut.dk

Januar/februar '25

Fredag d. 31. januar ’25 kl. 10-16
Lørdag d. 1. februar ’25 kl. 10-16
Tilmeldingsfrist: d.15. januar ’25 om:

Dage
Tilmeldingsfristen er overskredet. Skriv til os, hvis du ikke nåede at få plads på kontakt@danskdoulainstitut.dk

Tid og sted:

Begge undervisningsdage er kl. 10-16.
Dørene åbner ca. 15 min., før undervisningen går i gang, hvor du kan ankomme og lande med en kop the/kaffe.
Vi serverer frokost, eftermiddagskage, snacks og drikkevarer hele dagen. 

Uddannelsen foregår i:
Doula Huset Aarhus
Trige Centervej 75b, 1. sal
8380 Trige

Uanset om du er nybegynder eller ønsker at opgradere dine eksisterende færdigheder, vil Grunduddannelse i amning give dig en solid viden og forståelse af amningens verden. Send os en mail hvis du har brug for mere afklaring, inden du tager springet. Vi glæder os til at byde dig velkommen!

Send en mail

Hvis du sidder med spørgsmål eller andet.
På ammevejlederkurset møder du to meget kompetente og engagerede kvinder, der underviser med tydelig passion ikke kun for amning generelt, men for at komme ud og gøre en forskel for de kvinder, der sidder derude og kæmper. Man går derfra med mange konkrete og håndgribelige værktøjer der allerede dagen efter kunne implementeres som en del af mine behandlinger og vejledninger som baby og børne fysioterapeut.
Astrid og Elisa er de dygtigste og mest kompetente undervisere! Jeg vil til enhver til anbefale nye ammevejledere at tage uddannelsen ved Astrid og Elisa. Så er man sikker på at blive godt klædt på, inden man skal ud og være ammevejleder ❤️ De største anbefalinger herfra! 
Stine Rosenkrantz
Sygeplejerske og ammevejleder
Astrid og Elisa er formidable til at formidle kompleks viden om amning og biologien bag. De gør det på en underholdende måde, så du ikke lægger mærke til at du er "i skole", men samtidig med en utroligt høj faglig standard. De ser det enkelte menneske, og giver dig et kærligt skub ud i dit virke som ammevejleder - og griber dig bagefter, sammen med de mange andre ammevejledere de har uddannet
Tine Olesen
@etheltnytliv
Astrid og Elisa er virkelig hjertevarme kvinder, med rigtig meget viden, deres undervisning og viden komplimenterer hinanden perfekt, og jeg blev meget inspireret af måden de brænder for at ændre verden på den vigtigste af alle måder.
Isla Mark-Coates
Jeg kan varmt anbefale denne uddannelse til andre, som ønsker mere viden og redskaber til at vejlede i amning. Jeg glæder mig til at bruge alt det jeg har lært hos Astrid og Elisa.
Mathilde
Sygplejerske og ammevejleder
Efter at have taget uddannelsen føler jeg mig klædt på til at kunne vejlede andre omkring deres ammeforløb.
Maria Primdahl
Doula & ammevejleder
Jeg tilmeldte mig uddannelsen hos Astrid og Elisa med lidt vaklende tiltro til mig selv, om jeg nu var egnet til det. Men det er det bedste jeg har gjort for mig selv længe. Ikke nok med, at man får utrolig god og opdateret undervisning, så gik jeg derfra med en tro på, at jeg rent faktisk er god nok🫶🏻 Jeg glæder mig nu til, at tage min viden i brug, i den virkelige verden❤️
Det bedste ved ammevejlederuddannelsen var de helt fantastiske formidlere og mennesker, I er. I skabte en skøn og tryg stemning, og så har I så meget viden og er så kompetente. Hos jer er man landet et godt sted!
Camilla Maria Hentze
@familierfoedes Psykolog, doula og ammevejleder
Elisa og Astrid er to virkelig inspirerende kvinder, som brænder for det de laver - hvilket kan mærkes fra det øjeblik man møder dem. De formår at gøre undervisningen virkelig spændende, men samtidig hvor der er plads til sjov. De støtter, vejleder og hjælper dig igennem uddannelsen, og også efter uddannelse - har man mulighed for at sparring med dem og mange andre ammevejledere. Kæmpe anbefaling herfra!
Sine Mastrup
@CAREby_sinemastrup Doula og ammevejleder
Tak for et fantastisk kursus i går. Elsker jeres drive og måde at formidle på. Man bliver pumpet med viden, og I holder ikke tilbage. Det er så empowering, at I bare giver ud af alt I har. Yees! Man får ikke kun en værktøjskasse, men den bliver proppet med værktøjer. Så fedt. Eneste ulempe er, at man har lyst til at lære mere og mere. Så tak for den super fede oplevelse med så mange aha-oplevelser.
Laura Karlsson
@dinfoedselsterapeut
Ammeuddanelsen var den perfekte gave til mig selv og min faglighed. I mit arbejdsliv som instruktør i babytegn og babyrytmik og som børnesundhedsvejleder møder jeg mange forskellige kommende, nybagte og småbørnsfamilier. Alle familier kommer hver med deres udfordringer i forhold til at blive og være børnefamilie – og her er amning et af de emner, som går igen. Elisa og Astrid har skabt en uddannelse, som giver deltageren den nødvendige viden og sparring – og jeg føler mig nu for alvor fagligt klædt på til at vejlede familier til et godt og trygt ammeforløb. En dag på ammeuddannelsen er en dag fyldt med faglighed, læring, deling af personlig erfaring, sparring, styrke, kærlighed og glæde. Elisa og Astrid formår at skabe et trygt rum, hvor man fra første sekund er klar til både at dele og suge til sig. Dette understøttes selvfølgelig af deres enorme fælles vidensbank, som de glædeligt deler ud af. Jeg vil til hver en tid anbefale uddannelsen til andre fagpersoner, som arbejder med kommende, nybagte eller småbørnsfamilier.
Pernille Hjortshøj
@familieglæde
Astrid og Elisa Luna er et par power-kvinder med vanvittig stor viden inden for amning. På dagen fik vi et stort, grundigt og fagligt materiale. Efter uddannelsen føler jeg mig bestemt rustet til at udføre kompetent ammehjælp til nybagte mødre!
Anita Andersen
@baerkaerligt
Tak for et super lærerigt kursus! I er to fantastiske mennesker, der formår at dele jeres viden, så I favner alle. Jeg gik derfra med en følelse af at være beriget med så meget brugbar viden inden for amning og tænkte “Nu kan hele verden bar komme an, jeg har styr på det her” og endnu mere fantastisk, at vi har facebook-gruppen til at kunne sparre i fremadrettet, hvis man alligevel er i tvivl. Kunne sagtens have brugt en dag mere på det kursus, det gav mig så meget både fagligt og personligt. Det er noget alle med interesse for amning burde give sig selv.
Melanie Bøgvad
@digogdinbaby
Fantastisk undervisning, praktisk undervisning og masser af hands-on viden. Både Astrid og Elisa formidler så smukt deres viden, konkret, konstruktivt og kærligt.
Maria Paladino
@doulaogammevejleder.dk
Ammeuddannelsen var lige den brik, som jeg følte at jeg manglede i min faglige værktøjskasse. Til daglig arbejder jeg med nybagte familier som blandt andet familieterapeut og slyngevejleder, og jeg støder i den forbindelse ofte på udfordringer, som hænger sammen med amning. Efter at have deltaget på Basis Ammeuddannelse føler jeg mig klædt på til at kunne støtte og vejlede familier, og give dem viden og værktøjer til et trygt ammeforløb. Elisa og Astrid er ikke bare to vidunderlige mennesker, de er også to skattekister af viden, og en hel dag i deres selskab, med mulighed for at suge al mulig viden ud af dem, er guld værd – både for mig som menneske, mor og professionel. Jeg kan varmt anbefale enhver fagperson som arbejder med småbørnsfamilier, nybagte familier eller spædbørn at deltage i uddannelsen.
Jeg er bærevejleder og møder mange forældre både før og efter baby er født. Helt naturligt dukker spørgsmål om amning og flaskegivning ofte op i forbindelse med vejledningerne, og jeg har været meget tilbageholdende med at guide omkring begge dele, da jeg har manglet viden. Efter at jeg har deltaget på Basis Ammeuddannelsen, og har fået adgang til en ressourcestærk gruppe af kvinder som sparringspartnere, så føler jeg mig bedre klædt på til at støtte de forældre jeg møder som bærevejleder. Desuden har Astrid og Elisa en herlig retorik som jeg vil kalde empowering i mangel af tilsvarende på dansk. Det er en meget sympatisk kommunikationsform som understreger så fint at vi som vejledere, doulaer og kvinder skal hjælpe med at løfte hinanden op. Tak til Astrid og Elisa!
Christina Schimmelmann
@defiretrimestre
Tak for et fantastisk lærerigt kursus spækket med viden, inspiration, materialer til brug i praksis, spændende drøftelser og redskaber til egen praksis. De små hold og undervisernes entusiasme og store erfaring bidrager til et trygt læringsrum. Jeg gik beriget, klogere og motiveret derfra – som vejleder, iværksætter, kvinde og mor.
Christina Grøndal
Slynge- og ammevejleder



Om underviserne

Ammevejlederuddannelsen afholdes af Elisa Luna, ammespecialist og IBCLC og Astrid Givard, doula, coach og ammevejleder.
Tilsammen har vi over 21 års erfaring med at støtte og vejlede nye familier, og vi har vejledt og hjulpet flere hundrede kvinder.
Foruden faglig viden, har Astrid og Elisa også personlig erfaring med amning og har ammet hhv. fire og to børn.

Historien bag vores samarbejde:

For nogle år siden mødte vi hinanden i en lille privat børnehave, hvor vores to jævnaldrende børn gik sammen. Vi begyndte at følge hinanden på de sociale medier og snakkede sammen, hver gang vi mødtes i børnehaven. Flere spurgte os, om det ikke var træls at have en konkurrent så tæt på, men ingen af os følte os som konkurrenter, nærmere kolleger. Endelig en kollega tæt på! Da Astrid fødte sit 5. barn, drillede amningen, og Elisa hjalp og støttede, så det kom til at køre, og på den måde lærte vi hinanden meget bedre at kende.

Vi talte mere og mere om vores fælles passion – AMNING!

Vi begyndte at drømme sammen. Hvordan kunne vi hjælpe endnu flere familier, når vi ikke havde tid til mere? Hvordan kunne vi skabe større sammenhold og flere kolleger? En dag stod det klart – vi ville udbrede vores viden og erfaring, så mange mange flere familier landet over kunne få den rette støtte, fri for forældede råd og myter.

Vi har gennemført ammevejlederuddannelsen mange gange nu, og det stopper aldrig med at være virkelig fedt at sende endnu flere ammevejledere ud i verden.

ammevejlederuddannelse