FAQ – De hyppigst stillede spørgsmål
Q: Hvilken baggrund skal jeg have for at ansøge?
A: At du føler dig topmotiveret. Glem alt om gammeldags ansøgningskrav med karaktersnit etc. Det her er en uddannelse, hvor du skal bruge DIG som menneske!
Q: Jeg er ikke så god til eksamen – det skræmmer mig.
A: Bare rolig – alt foregår med hjertet forrest her. Ingen gammeldags eksaminer med udenadslære. Du skal være DIG!
Q: Jeg har ikke så mange penge lige nu. Kan jeg betale i rater?
A: Ja, selvfølgelig. Op til 12 rater. Læs mere her!
Q: Hvornår skal jeg betale første rate?
A: Ved tilmelding for at du kan reservere din plads.
Q: Hvordan ved jeg om det her er det rette for mig?
A: Sæt dig ned, luk øjnene, mærk det – så ved du det <3
Q: Kan man tage uddannelsen online?
A: Nej, desværre ikke.
Q: Varetager du selv al undervisningen?
A: Jeg leder uddannelsen, underviser i alle de emner, der ligger inden for mit kompetenceområde, og så har jeg hyret nogle af Danmarks mest fantastiske gæsteundervisere.
Q: Hvornår starter uddannelsen?
A: Hold 7 starter til oktober 2024.
Q: Hvor afholdes uddannelsen?
A: I Doula Huset Aarhus, Trige Centervej 75b, 1. sal, 8380 Trige
Retreat Edition afholdes på Hotel Nyborg strand.
Q: Hvor mange er der på holdet?
A: Max er ca. 10 personer.
Q: Er Doulauddannelsen et fuldtidsstudie?
A: Nej, vi mødes fredag og lørdag ca. en gang om måneden. Du får et par meget små opgaver undervejs, og du læser kun det, du selv føler for. Der er ingen krav om selvstudie, da du lærer alt det, du skal lære i undervisningen. Du kan således sagtens have fuldtidsarbejde/fuldtidsstudie/være hjemmepasser o.lign. ved siden af.
Q: Det skræmmer mig at skulle være selvstændig. Hvordan gør man alt det?
A: Jeg støtter dig i at starte op som selvstændig. Vi har et modul, hvor vi arbejder med det, og vi går vejen sammen. Jeg er hele tiden på sidelinjen, så du kan spørge mig til råds og få nye idéer osv. Desuden er det ikke et krav, at du skal være selvstændig bagefter. Det vælger du selv.
Q: Jeg har lige født – kan jeg godt have baby med?
A: Lille bitte nyfødt baby er velkommen. Større babyer kan være forstyrrende for undervisningen og for de andre deltagere, så der vil jeg anbefale at vente med at tage uddannelsen, hvis det er for tidligt at få baby passet. 🤍
Q: Kan man få SU under uddannelse til doula?
A: Doulauddannelsen er ikke SU-berettiget, da Uddannelses- og Forskningsstyrelsen ikke har godkendt den. Doula er derfor heller ikke en beskyttet titel, ligesom ekspert, revisor, dagplejer og terapeut heller ikke er det.
Q: Kan man leve af at være doula?
A: Det er jo individuelt, hvor meget man skal tjene, men umiddelbart skal man som doula have mange fødsler årligt for at leve af det. Derfor bliver I på Dansk Doula Institut bl.a. undervist i rebozo, hvordan I kan afholde fødselsforberedelse, og så bliver I uddannede ammevejledere, så I fra begyndelsen af har flere ydelser at tilbyde i jeres virke.
Q: Hvad kan man tage for et doulaforløb?
A: Igen, det er meget individuelt. Mellem ca. 7000 – 18.000 kr. afhængigt af, hvad forløbet indebærer, og hvem der udbyder forløbet.
Q: Hvorfor vælger nogen at bruge en doula?
A: Det kan du læse meget mere om på min FAQ på www.enandenstart.dk
Q: Hvem bruger en doula?
A: Det gør alle slags mennesker, der ønsker kontinuerlig og kendt støtte gennem graviditet, fødsel og barsel. Det kan være førstegangsfødende, flergangsfødende, single forældre, forældre i regnbuefamiler og fødende der har planlagt hjemmefødsel, hospitalsfødsel, igangsættelse, kejsersnit, ja alle slags fødsler.
Q: Hvad laver en doula?
A: En doula, der er uddannet på Dansk Doula Institut kan tilbyde samtaler, rebozo, ritualer, akupressur, fødselsforberedelse, ammeforberedelse, fødsels-støtte, ammevejledning og meget mere.