Sorgkursus for fagpersoner

Workshop i at støtte mennesker i sorg
Arbejder du med mennesker, som oplever tab? Få viden og redskaber til at støtte mennesker, der har mistet en, de har kær!

Tab og sorg

Du får den nyeste viden om sorg og sorgens udtryk. Vi taler om normale sorgreaktioner og hvordan du kan støtte dine klienter/patienter kærligt i deres sorgproces. Undervisningen er en blanding af teori og øvelser, som du kan bruge i dit arbejde efterfølgende.

Ritualer

Ritualer kan støtte sørgende i at få plads til den, de har mistet og til at lade sorgen fylde. Du lærer, hvordan du kan støtte op om ritualer, og hvordan de kan være en smuk måde at "holde liv" i den døde.

Omsorg

Du lærer, hvordan du bedst muligt kan støtte dem, der har mistet, og lige så vigtigt er også et fokus på, hvordan du drager omsorg for dig selv, når du skal kunne støtte andre i den enorme overgang, døden er.

Dette kursus er for dig, der arbejder med mennesker, og/eller som gerne vil blive klogere på sorg generelt. Jeg tager dig igennem den nyeste teori og viden om sorg, og du bliver præsenteret for en række øvelser, du kan bruge i dit arbejde med mennesker i sorg. Du kan desuden sagtens deltage, selvom du ikke har intentioner om at bruge kurset i faglige sammenhænge. Måske har du selv, eller en du har kær, mistet, og du søger viden og redskaber til at være med sorgen. 

På grund af mange forespørgsler på min uddannelse til Certificeret Sorgdoula fra andre faggrupper, har jeg valgt at dele kurset op, så alle kan deltage på dag 1. Doulaer og jordemoderstuderende, som ønsker titlen “Certificeret Sorgdoula” skal både deltage på dag 1 og dag 2. 

Du kan deltage på dag 1, hvis du fx er sygeplejerske, pædagog, lærer, læge, jordemoder, fysioterapeut eller anden kropsbehandler, eller hvis du som privatperson ønsker mere viden og flere redskaber til at være med og støtte mennesker i sorg. 

Jeg har to gange afholdt uddannelsen til Certificeret Sorgdoula, og nu er det tid til at udvide tilbudet til alle andre. Min baggrund som sorgvejleder, mor i sorg og mange andre titler og erfaringer, kan du læse om nederst på siden. 

Det har været en helt vildt spændende rejse at dykke ned i, og hvis jeg skulle lære noget om sorg, tab sent i graviditeten, dødfødsel mm af nogle på denne klode, så skulle det være Astrid. Hun har så meget viden og indsigt, og det betyder virkelig meget at lære fra én som har stået i det selv, og som har de erfaringer Astrid har. Selv hvis du tænker, at du ikke aktivt skal arbejde med sorgarbejde, så er denne uddannelse det hele værd. Den giver indsigt i sorg på en helt ny måde, og åbner op for at tale mere naturligt omkring sorg og tab, uanset hvornår i livet. Kæmpe anbefaling herfra <3

Ønsker du at få adgang til mit webinar “Konkrete råd og tips til at støtte sørgende”, så skriv dig op her og få straks adgang!

På sorgkursus for fagpersoner får du:

  • En hel dags undervisning/ to dages undervisning i skønne rammer
  • Fuld forplejning hele dagen/ begge dage
  • Litteraturliste med bøger, artikler, podcasts og andre relevante kilder. 
  • En lydfil med en visualisering, som du kan bruge til dig selv/dine klienter. 
  • En lækker e-bog efter endt kursus med øvelser mm.

Din investering

  • Dag 1 koster: 2200 + moms = 2750 kr.
  • Dag 1 & 2 for sorgdoulaer koster: 3180 + moms = 3975 kr.

Det er muligt at betale i 2 rater!

Skal din arbejdsplads betale, så send mig en mail for at få tilsendt faktura.

Praktiske oplysninger

Sted: 

Doula Huset Aarhus
Trige Centervej 75b, 1. sal
8380 Trige

Dato & tid:
Dag 1: Lørdag d. 28. september kl. 10-16
Dag 2: Søndag d. 29. september Kl. 10-15

Tilmeldingsfrist:
D. 18. september 2024

Mere om uddannelsen til Sorgdoula

En sorgdoula kan støtte forældre kærligt og sagligt før, under og efter et tab med sin særlige viden og sine indsigter.

Uddannelsen til Certificeret Sorgdoula er den første og eneste af sin slags i Danmark.
Uddannelsen giver dig viden om tab og sorg i forbindelse med graviditeten og efter samt hvordan du som fagperson kan give den bedst mulige støtte. Både hvis dine klienter tidligere har mistet, og hvis de mister i jeres igangværende forløb. Uddannelsen er en overbygning til dit virke som doula – eller til dig, der er jordemoderstuderende -, og den er for dig, der ønsker mere viden og tryghed i at arbejde med forældre, der mister eller har mistet, forældre der venter sig igen efter tab og forældre for hvem drømmen om et levende barn har lange udsigter. 

Uddannelsen er skabt, fordi vi som doulaer formentlig vil møde forældre, der har mistet på den ene eller anden måde. Desværre har vi som samfund ikke en særlig god kultur for, hvordan vi er med mennesker, der går igennem store livskriser. Mange af os har ikke et sprog for de store følelser, og det kan synes lettere at undgå kontakt med mennesker i sorg eller krise. Den kultur ønsker jeg at gøre op med. Jeg ønsker, at der kommer meget mere fokus på hvordan vi taler om og med gravide/familier, der oplever at miste tidligt i graviditeten og hvordan vi taler om og med gravide/familier, der mister senere i graviditeten eller efter fødslen. 

Krav for at deltage på dag 1:

Du er velkommen, uanset om du kommer med en bred faglig viden og erfaring med sorg, eller med ingen viden eller erfaring overhovedet. Alle kan være med uanset baggrund.

Det eneste krav er, at du er indstillet på at bidrage positivt til et godt undervisningsmiljø og at du kommer med åbent hjerte. 

Krav for at deltage på begge dage og dermed få titlen "Certificeret Sorgdoula":

Du skal være uddannet doula – ved tilmeldingen skriver du, hvorfra du har din uddannelse. Alle doulaer/fødselshjælpere/birthkeepers etc. er velkomne. Ligeledes er jordemoderstuderende velkomne på uddannelsen. 

For at gennemføre uddannelsen skal du deltage i alle undervisningstimerne samt have afleveret og bestået din skriftlige eksamen (alle kan være med!). Inden uddannelsen går i gang, får du tilsendt litteraturliste, hvor du selv udvælger, hvad du vil læse/høre/se. 

Efter undervisningsdagene afsluttes uddannelsen med en skriftlig eksamen, og når den er bestået modtager du dit elektroniske uddannelsesbevis

"Astrid er formidabel til informere om og holde rum for selv det sværeste emne af alle, døden. Det er en unik gave at blive guidet på sorgdoula uddannelsen af en kvinde, som selv har haft døden helt ind under huden og ladet den transformere sig. Det, vi lærer, giver en dybde og ydmyghed til doulavirket som er så vigtigt. Samtidigt får vi helt konkrete værktøjer, som gør det hele meget mere håndgribeligt. Jeg er meget taknemmelig for denne mulighed. Tak Astrid <3"

"Astrids sorgdoula uddannelse er virkelig fantastisk! Hendes perspektiv, viden omkring, og alle de mange aspekter inden for sorg, gør et tungt og svært emne, spændende og nærværende at snakke om. Astrid er en fantastisk formidler, og med hendes unikke personlige erfaring har hun taget os igennem svære emner, på tryggeste vis. På uddannelsen har jeg fået rigtig meget viden omkring sorgprocesser, forskellige typer af sorg, normale reaktioner og meget meget mere. Jeg har fået helt konkrete værktøjer til at åbne snakken om sorg og tab, og jeg har fået lov at være på en rejse gennem mine egne tanker og følelser forbundet med sorg og tab. Det har været virkelig lærerigt, og jeg er utrolig taknemmelig for at jeg kan være med til at sprede budskabet om at vi skal turde at tale om sorg og tab, som en del af livet. Jeg kan varmt anbefale sorgdoula uddannelsen, hvis du er nysgerrig på at lære mere om sorgprocesser, og om hvordan du kan støtte andre i sorg."

"Uddannelsen til sorgdoula har virkelig givet mig så mange gode værktøjer til at støtte familier i sorg. Det føles så meningsfuldt at fylde det i min doularygsæk, og det giver mig tryghed i mit arbejde. Også fordi jeg samtidig har fået en hel ny flok kollegaer, som også arbejder/nørder med sorgprocessen, som jeg kan sparre med."

"Jeg har fået en grundlæggende viden og forståelse for hvordan sorg kan se ud, føles og opleves af både de sørgende og deres pårørende. Det har været et spændende dyk ned i et tema vi i Danmark stadig mangler et sprog for, og derfor stadig er ret tabubelagt. Jeg føler mig meget bedre klædt på til at møde sørgende i deres sorg, og hvordan jeg kan være støtte for dem i en svær tid, uden at tro at jeg skal fikse deres smerte eller fjerne deres tårer. Tak til Astrid for at skabe denne mulighed for doulaer til at tage endnu bedre vare om vores gravide og fødende!"

Min baggrund for at tilbyde dig sorgkursus

Min personlige historie

Jeg mistede mit fjerde barn til termin i 2016, og her åbnede mit hjerte sig for spædbarnsdød og forældre der mister. Jeg havde heldigvis den mest vidunderlige jordemoder, som støttede os igennem fødslen af vores døde barn, og her forstod jeg vigtigheden af at have hjertevarme og kompetente mennesker omkring sig, når man går gennem sit livs største smerte. 

Jeg oplevede et kæmpe støttende netværk og en mand, som bar mig gennem de mørkeste dale, når jeg ikke kunne gå selv. Dog mødte jeg af og til fordomme og uvidenhed, men ikke i den grad, jeg hører fra andre.

 Alt for mange sørgende står helt alene med deres sorg og smerte. Især er der mange, der ikke anerkender tab i forbindelse med graviditeten. Det vil jeg gerne ændre på! 

Jeg startede bloggen Mistetspaedbarn.dk og fik kontakt med rigtig mange engleforældre og pårørende, som fandt ro ved at spejle sig i vores oplevelser.

Min faglige baggrund

Via mit virke som doula har jeg efterhånden fået lov at støtte mange forældre, der har mistet både tidligt og sent i graviditeten, der er i risiko for at miste, der har mistet tidligere og venter barn igen, og som generelt har sorgen tæt inde på livet. Det er noget af det mest meningsfulde arbejde, jeg nogensinde har fået lov at gøre.

I 2021 uddannede jeg mig som Birth & Bereveament Doula, og i 2022 blev jeg uddannet sorgvejleder via seminarer.dk. 

Derudover har jeg været doula siden 2010, og jeg har afholdt kurser for fagpersoner siden 2017. Jeg er oprindeligt uddannet lærer og cand.pæd.soc., men mit moderskab ledte mig i andre retninger, og jeg blev uddannet life- og businesscoach hos Sofia Manning, hvorefter jeg startede min første virksomhed som coach. Siden 2013 har jeg været selvstændig med virksomheden En ANDEN start

I 2021 stiftede jeg Dansk Doula Institut, hvorfra jeg indtil videre har uddannet 5 hold af skønne og dygtige doulaer fra hele Danmark.

Jeg elsker at undervise, og jeg glæder mig til at dele min store passion med dig.

Gennem min tid som uddannelsesleder har jeg erfaret, at rigtig mange umiddelbart er nervøse for at åbne op for dette sårbare emne. Jeg lover at tage mig godt af dig, og jeg lover, at du efter uddannelsen ikke længere vil være utryg ved at tale om eller arbejde med emnet.